Met mijn neus in de boeken en handen in mijn haar

Opleiding Wondverpleegkundige

Inmiddels een jaar geleden kwam de vraag vanuit Jacare: u201cLieke, zou jij de opleiding tot wondverpleegkundige willen doen voor Jacare? Denk er even over na!u201d

n

Zonder er ook maar een seconde over na te denken zei ik vol enthousiasme en volmondig JA. Ik ga de opleiding doen, en ik start in Maart 2021. Dat leek nog een eeuwigheid te duren

n

Ondanks dat de tijd soms wat stil leek te staan, dagelijkse gespreksonderwerp COVID-19 was, onze handen kapot waste en bleven ontsmetten, en zwerfafval meerendeel uit mondkapjes leek te bestaan, vloog het jaar voorbij en kwamen wij aan in Februari 2021.

n

We kwamen aan op de dag van de introductiedag van het Erasmus MC. (uiteraard via zoom ivm met, je raad het al, COVID-19!) veel informatie kwam er op me af. En wat dan weer het voordeel is van zoomu2026 Ik kon lekker ongegeneerd mijn medestudenten bekijken. Even kijken met wie ik het komende jaar door ging brengen. Mijn eerste indruk: Wow wat een leuke en enthousiaste groep! (en mijn indruk klopt, wij zijn met een leuke club!)

n

In maart ging ik dan echt van start. De eerste les stond gepland. u201cInleiding wondzorgu201d

n

Deze les kregen wij van wondbioloog Harm Jaap Smit. Vol passie en overgave probeert hij zijn kennis op ons over te dragen. De PAMPS, DAMPS en MMPS vliegen mij om de oren.

n

Zit ik wel bij de goede opleiding? Ik zoek bevestiging bij mijn medestudenten en kijk om mij heen. Oh nee tuurlijk niet, we zitten gewoon thuis ik kan even niet zo snel bevestiging zoeken d.m.v. oogcontact met mijn medestudenten. Gelukkig hebben we een groepsapp en de berichten stromen binnen. Gelukkig, ik ben niet de enige die twijfelde of ik hier zit voor opleiding tot arts of tot wondverpleegkundige. Onze eerste lesu2026 man man man wat was het pittig. Een lesdag van 08:30 tot 17:00 uur. en de eerste paar uur van Harm Jaap. Wat een vuurdoop! Het was pittig, maar ook zo ontzettend leerzaam. Mijn hersenen zuigen zich vol met alle nieuwe informatie die ik krijg. Ik luister, leer en groei. En ik groei ook echt, niet alleen door alle nieuwe kennis, ik groei ook van trots.

n

Inmiddels zijn we 2 maanden verder. Ik ben bezig met stage, met opdrachten maken en met leren. Ik moet wel even toegeven, na 13 jaar student-af te zijn, moet ik weer even mijn weg zien te vinden. Ik moet weer in de rol kruipen van student.  Maar wat het verschil is met de laatste keer dat ik student was, ik heb nu meerdere rollen te vervullen. De u201cmoeder rolu201d, u201cwerkende verpleegkundigeu201d en u201cstudenten rolu201d moet ik nu combineren. En hoe leuk ik leren ook vind, hoe graag ik mezelf ook ontwikkel en hoe blij ik ook met deze opleiding en kans benu2026

n

Ik zit met mijn neus in de boeken, maar af en toe ook echt wel met mijn handen in mijn haar.

Team Jacare

Heb jij vragen over decubitus?
Stel ze ons en Google ze alsjeblieft niet.u00a0

Onze missie is o.a. awareness creu00ebren rondom decubitus en dat betekent ook informeren en onze kennis delen.u00a0
Stel je vragen gerust.u00a0