7x inspiratie voor eiwitrijke ontbijtjes

Yoghurt met noten en fruit en zaden

Eiwitrijke ontbijtjes zijn een geweldige manier om je dag te beginnen, zeker tijdens de wondgenezing (waarom, dat lees je hier). 

Hier zijn enkele suggesties voor eiwitrijke ontbijtjes:

  1. Griekse yoghurt met noten en zaden: Griekse yoghurt zit boordevol eiwitten en kan worden aangevuld met noten zoals amandelen, walnoten, of zaden zoals hennepzaad of lijnzaad voor extra eiwitten en gezonde vetten.
  2. Roerei met groenten: Klop enkele eieren en bak ze in een pan met gesneden groenten zoals paprika, spinazie, tomaten en champignons voor een eiwitrijk en voedzaam ontbijt.
  3. Een ontbijtburrito (klik hier voor het recept).
  4. Kwark met fruit en honing: Kwark is een uitstekende bron van eiwitten. Combineer het met vers fruit zoals bessen, plakjes perzik of appel, en een scheutje honing voor een zoete en eiwitrijke start van de dag.
  5. Pannenkoeken: Maak pannenkoeken met een beslag van eieren, melk en havermout voor een voedzaam ontbijt. Top ze af met Griekse yoghurt, bessen en een klein scheutje ahornsiroop.
  6. Smoothies met eiwitrijk ingrediënten: Maak een smoothie met eiwitrijke ingrediënten zoals Griekse yoghurt, melk, spinazie, avocado, en noten of zaden voor een vullend en voedzaam ontbijt.

Deze ontbijtjes zijn niet alleen eiwitrijk, maar ook heerlijk en voedzaam. Experimenteer met verschillende ingrediënten en recepten om te zien welke het beste bij jouw smaak en behoeften passen!

Yoghurt met vers fruit

Een dieet dat rijk is aan eiwitten kan gunstig zijn voor wondgenezing, vooral voor mensen die herstellen van operaties, verwondingen of (beginnende) decubitus hebben. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat een uitgebalanceerd dieet met een verscheidenheid aan voedingsstoffen essentieel is voor een optimaal herstel. Raadpleeg altijd een arts of diëtiste voor gepersonaliseerd advies over voeding tijdens het genezingsproces.

Rachelle verhage

Rachelle Verhage is gediplomeerd natuurvoedingsadviseur en nutricion coach i.o. en schrijft vanuit die rol voor ons familiebedrijf diverse artikelen over voeding in samenwerking met onze wondverpleegkundige.